Bulevardi Zogu I, Tirane [email protected]

  • Bulevardi Zogu I, prane Ministrise se Drejtesise, Tiranë, Shqipëri NIPT: L31308037
  • [email protected]
  • +355.68.603.0230

ISO 50001

Menaxhimi i energjisë i referohet si prodhimit të energjisë ashtu edhe konsumit të saj.

ISO 50001 është standardi ndërkombëtar për sistemet e menaxhimit të energjisë. Versioni aktual i këtij standardi është publikuar në vitin 2018.

Sistemi i menaxhimit të energjisë ndihmon shoqëritë të përdorin energjinë në mënyrë sa më efikase, duke kursyer të ardhura si dhe mbrojtjen e mjedisit. Mund të implementohet dhe certifikohet në çdo kompani, pavarësisht madhësisë së saj, aktivitetit dhe burimet e përdorura të energjisë.

ISO 50001 përfshin kërkesat për kryerjen e analizës energjitike, vendosjen dhe monitorimin e treguesve të performancës së energjisë, përcaktimin e objektivave të menaxhimit të energjisë, ndërgjegjësimin e stafit, monitorimin dhe përmirësimin e performancës së energjisë.

Certifikimi ISO 50001 tregon angazhimin e shoqërisë për të përmirësuar performancen e saj dhe duke kontribuar në përpjekjet globale për të kufizuar konsumin e burimeve jo të rinovueshme.

RIGCERT ofron shërbime certifikimi të sistemit të menaxhimit të energjisë sipas standardit ISO 50001:2018.

Open chat
Përshëndetje! Si mund t'ju ndihmojmë?
Përshëndetje!
Si mund t'ju ndihmojmë?