Bulevardi Zogu I, Tirane [email protected]

  • Bulevardi Zogu I, prane Ministrise se Drejtesise, Tiranë, Shqipëri NIPT: L31308037
  • [email protected]
  • +355.68.603.0230

ISO/IEC 20000-1

ISO/IEC 20000-1 është një standard ndërkombëtar që përcakton kërkesat për një sistem të menaxhimit të shërbimeve. Mund të implementohet dhe certifikohet nga çdo ofrues i shërbimit, pavarësisht nga specifikat e shërbimeve që ofron. Sidoqoftë, ky standard i ka rrënjët në IT, kështu që adresohet kryesisht për ato shoqëri që ofrojnë shërbime duke përdorur teknologji dhe informacion dixhital.

Ky standard i kërkon shoqërisë ndër të tjera, të kontrollojë furnizuesit që marrin pjesë në procesin e ofrimit të shërbimit; të monitorojë nivelin e kënaqësisë së klientit, të ketë mekanizma të përshtatshme për të menaxhuar incidentet, kërkesat dhe problemet; të vlerësojë kostot e shërbimeve të saj ose të kontrollojë në mënyrë të duhur ndryshimet.

Mbajtja e një certifikimi ISO/IEC 20000-1 konfirmon angazhimin e shoqërisë për të ofruar shërbime që plotësojnë kërkesat e klientëve dhe për të përmirësuar vazhdimisht cilësinë e shërbimeve.

ISO/IEC 20000-1 shpesh zbatohet dhe certifikohet së bashku me dy standarde të tjera shumë të njohura, ISO 9001 (standardi për sistemet e menaxhimit të cilësisë) dhe ISO/IEC 27001 (standardi për sistemet e menaxhimit të sigurisë së informacionit).

RIGCERT ofron certifikime për sistemet e menaxhimit të shërbimeve në përputhje me dispozitat e standardit ISO/IEC 20000-1: 2018.

Open chat
Përshëndetje! Si mund t'ju ndihmojmë?
Përshëndetje!
Si mund t'ju ndihmojmë?